ανακατεύθυνση

ναυαγήσαμε στο σμήνος τρελών ανθρώπων

24.1.11

στραβές επαφές με περίεργα όντα



Ξαφνιάσματα.Μικρά.Μεγάλα.Ηλίθια.Βλέπεις τα παιδιά να βρίζουν από τα παράθυρα και να πετάνε κουτάκια κόκα κόλας στους περαστικούς.
Παιδεία βυθισμένη σε τόνους ανθρακικού.
Μυαλά θρι ντι σε άχρωμες αίθουσες.
Και ενώ παίζεις με αγανάκτηση τα μάτια σου,έτοιμη να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις,ένα αγοράκι γύρω στα 10 σε πλησιάζει και με το κεφαλάκι του,σου πιέζει τη κοιλιά και σου λέει : ''Μα πως γράφεις έτσι;'' ''Πως γράφω δηλαδή;'',το ρωτάς.''Δε ξέρω!'' σου απαντάει ''Στραβά'' .
Στραβά, ναι.
Κοιτάμε στραβά.Κοιμόμαστε στραβά.Ερωτευόμαστε στραβά.Διαβάζουμε στραβά.
Και θα πεθάνουμε στραβά.
Αυτό είναι υπόσχεση.
Από όλους.
Καταντήσαμε να κουνιόμαστε χωρίς σκοπό.Αν μας χρέωναν τις κινήσεις θα είχαμε γίνει αόρατοι.Θα κανονίζαμε κρυφά ραντεβού στο λιμάνι,παρέα με χαμόγελα και μορφασμούς,παριστάνοντας τα θυμωμένα τσιουάουα.
Θα ορμούσαμε σαν σμέρνες,δαγκώνοντας δάχτυλα.
Η μπλούζα του γράφει
'369 τρόποι για να πάψεις να μ'αγαπάς'
''Πρότεινε μου έναν και θα σε αφήσω να με ξεχάσεις'',φωνάζεις!
Πολυλογία σε πιάνει.
24 μέρες και τους λατρεύεις όλους.Ξεκινάς απανωτό διάβασμα τριών βιβλίων και μέσα σε μια νύχτα τα έχεις ρουφήξει όλα(τα βιβλία της εξεταστικής τα χρησιμοποιείς απλά για να ακουμπάς τον καφέ σου).Τρίβεσαι πάνω του άθελα σου.Σουφρώνεις τσιγάρα και κλέβεις γουλιές από ποτήρια με σύφιλη.Τρως και τρως και τρως μα λίγο κάθε φορά.
Αυτός μουτρώνει(μα συνεχίζει να δαγκώνει).Ο άλλος ο μεθύστακας χλευάζει τις μουσικές σου ικανότητες(τςς),φτιάχνοντας πύργους από τις φτηνές του μπύρες .Οι άλλες οι ηλεκτρονικές μορφές παθιάζονται με τα ροζ πούφου πούφου.Άλλοι κοκκινίζουν(όχι από το κρύο).Και εσύ ξερνάς ολόκληρη σου την ύπαρξη για να συνεχίσεις να υπάρχεις εκεί,δίπλα τους,μαζί τους.
Με τις μελωδίες τους,τις ιστορίες τους,τους πονεμένους έρωτες τους,τα μαγειρέματα τους,τα όνειρα τους,τα ανώμαλα τους.
Με τον καθένα ξεχωριστά και με όλους μαζί
να παλεύεις
για μια ξενυχτισμένη αυγή,
για ένα θεόστραβο αύριο.


5 σχόλια:

  1. έμενα μου άρεσε ο μπεκρούλιακας. . . τον έχεις παρεξηγήσει. . . πές απλά ότι έχει γούστο στην μουσική. . . ή ότι θα πέθανει απο το ποτό ή ότι πεθαίνει απο το ποτό. . . - μην του πειράζεις τις μπύρες, είναι φτηνές αλλά αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 369 τρόποι για να [μην] πάψεις να μ'αγαπάς.

    πληροφορίες στην οδό Ισαύρων 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. :D ....ωραία διόρθωση. Να πας και
    έτσι μέσα στην παρένθεση να
    το κολλήσεις από δίπλα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή